Ærtesuppe med chili og spidskommen

Sidste uge lavede jeg denne skønne ærtesuppe med chili og spidskommen til aftensmad. Den er smagfuld og krydret, men samtidig også dejlig frisk – så den kan sagtens spises om foråret eller sommeren. Samtidig er den utrolig nem og billig, og så tager den ingen tid at lave. Vi serverede den med sprød bacon på toppen og en bolle som tilbehør, men det vil helt sikkert også være lækkert med nogle ristede græskar- eller solsikkekerner eller måske noget sprød parmaskinke.

Ingredienser til 2-3 personer:

  • 1 spsk olie
  • 1 tsk timian
  • ½ tsk chiliflager
  • ½ tsk spidskommen
  • 2 løg (finthakket)
  • 2 fed hvidløg (finthakket)
  • 500 g ærter (jeg brugte bare dem på frost)
  • 5 dl vand med grøntsagsbouillon
  • Citronsaft (smag dig frem – jeg brugte omkring ½ citron)
  • ½-1 dl piskefløde
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Start ud med at varme olien op i en gryde.
  2. Tilsæt krydderierne og svits dem et par minutter under omrøring.
  3. Tilsæt finthakket løg og hvidløg og lad det svitse med et par minutter, indtil løgene er bløde.
  4. Tilsæt ærterne og rør rundt.
  5. Tilsæt vand med grøntsagsbouillon og lad det koge i cirka 5-10 min.
  6. Blend suppen og smag til med citronsaft, piskefløde samt salt og peber.
  7. Server suppen med dine yndlings toppings.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *