Cæsarsalat med kylling og croutoner

Cæsarsalat er en af mine yndlingssalater. Den er enkel, nem at lave og smager skønt.

En traditionel cæsarsalat består af romainesalat, kylling, parmesan og croutoner, men vi tilføjede også lidt avokado og peberfrugt for at give lidt ekstra fylde til salaten, men det vælger man jo helt selv.

Ingredienser til 2 personer:

  • 2 små romainesalat
  • 2 kyllingebryst
  • 1 spsk olie
  • Revet parmesan
  • Evt. lidt avokado og peberfrugt (eller andre grøntsager)

Croutoner:

  • 2 skiver brød
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • 2 spsk olie
  • Salt og peber

Dressing:

  • 1 dl olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 2 ansjoser
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk citronsaft
  • 1 spsk revet parmesan
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Lav dressingen ved at blende alle ingredienserne sammen og smag til med salt og peber.
  2. Steg kyllingen på en pande med 1 spsk olie. Drys med salt og peber.
  3. Skær brødskiverne ud i tern og steg dem sprøde på en pande med olie og hvidløg. Drys med salt og peber. Når de er blevet sprøde, så læg dem over på et stykke køkkenrulle.
  4. Skyl salaten og skær det i nogle store stykker. Fordel salaten på to tallerkener og tilsæt evt. lidt ekstra grøntsager.
  5. Skær kyllingen i skiver og anret det oven på salaten. Tilføj croutoner, dressing og revet parmesan.

Velbekomme!

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *