Fødselsdagsboller

De sidste par weekender har stået på en masse fødselsdagsfejring for mit vedkommende, og jeg har derfor fået bagt disse fødselsdagsboller et par gange efterhånden. De er dejlig bløde, søde og svampede – liiige som en fødselsdagsbolle skal være. Opskriften skal I selvfølgelig ikke snydes for!

Ingredienser til 30 boller:

  • 5 dl lun mælk
  • 60 g gær
  • 75 g smør (skåret i tern)
  • 75 g sukker
  • 2 æg
  • 1 kg sigtet speltmel (evt. lidt mere)
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

  1. Tilsæt gær til den lune mælk og rør det ud.
  2. Tilsæt æg, smør i tern og sukker.
  3. Tilsæt lidt af melet og salt og rør rundt.
  4. Tilsæt resten af melet lidt af gangen, og ælt dejen indtil den er jævn og smidig – ikke klistret.
  5. Lad dejen hæve tildækket i 30 minutter.
  6. Form 30 boller og placer dem på en bageplade. Lad dem efterhæve i 40 minutter.
  7. Når de er hævet færdig, så kan du evt. pensle dem med lidt æg.
  8. Bages ved 220 grader i 10-15 minutter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *