En helt klassisk frikadelle går man altså aldrig galt i byen med. Det er et hit hos de fleste. Det dejlige ved frikadeller er, at de også sagtens kan varieres i det uendelige. Man kan komme friske krydderurter i og tilsætte krydderier, men man kan også komme grøntsager i for at give dem lidt ekstra bid. I denne variation er der kommet ramsløg i, hvilket giver en dejlig smag af hvidløg i frikadellen. Så hvis du er ligeså optaget af ramsløg som mig, så skal du i den grad prøve denne variation af den klassiske frikadelle.
Ingredienser til 4 personer:
- 500 g svinekød (eller hakket kalve- og flæskekød)
- 2 tsk salt
- 1 løg (finthakket)
- 15 blade ramsløg (finthakket)
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 2-3 spsk mel
- Peber
- Olie og smør til stegning
Fremgangsmåde:
- Start ud med at røre kødet med saltet et par minutter.
- Tilsæt finthakket løg og ramsløg. Rør rundt.
- Tilsæt mælk, æg, mel og peber. Rør rundt.
- Lad farsen hvile på køl i en halv times tid.
- Kom lidt olie og smør på en pande, når farsen har hvilet færdig.
- Form frikadeller og steg dem på panden.