Frikadeller med ramsløg

En helt klassisk frikadelle går man altså aldrig galt i byen med. Det er et hit hos de fleste. Det dejlige ved frikadeller er, at de også sagtens kan varieres i det uendelige. Man kan komme friske krydderurter i og tilsætte krydderier, men man kan også komme grøntsager i for at give dem lidt ekstra bid. I denne variation er der kommet ramsløg i, hvilket giver en dejlig smag af hvidløg i frikadellen. Så hvis du er ligeså optaget af ramsløg som mig, så skal du i den grad prøve denne variation af den klassiske frikadelle.

Ingredienser til 4 personer:

  • 500 g svinekød (eller hakket kalve- og flæskekød)
  • 2 tsk salt
  • 1 løg (finthakket)
  • 15 blade ramsløg (finthakket)
  • 1 dl mælk
  • 1 æg
  • 2-3 spsk mel
  • Peber
  • Olie og smør til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Start ud med at røre kødet med saltet et par minutter.
  2. Tilsæt finthakket løg og ramsløg. Rør rundt.
  3. Tilsæt mælk, æg, mel og peber. Rør rundt.
  4. Lad farsen hvile på køl i en halv times tid.
  5. Kom lidt olie og smør på en pande, når farsen har hvilet færdig.
  6. Form frikadeller og steg dem på panden.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *