Frøsnappere med pikantost

Frøsnappere med pikantost er virkelig smagen af barndom for mit vedkommende…når jeg fik en mønt med til boden i folkeskolen, så skulle jeg stort set altid have en frøsnapper. Helst fyldt med masser af pikantost og drysset med birkes og sesamfrø.

Jeg har ikke fået en frøsnapper i flere år, men for nylig kom jeg pludselig i tanke om dem igen, så nu har jeg selv givet mig i kast med dem.

Dejen til frøsnapperne er en almindelig gærdej, men du kan også vælge at bruge butterdej. Jeg foretrækker dem nu med en gærdej, da det giver dem lidt mere bid og mætter mere. På den måde er de også perfekte som et mellemmåltid, en hurtig morgenmad eller som brød til suppen.

Ingredienser til 10-12 frøsnappere: 

  • 20 g gær
  • 4 dl lunken vand
  • 1 spsk sukker
  • 4 dl grahamsmel
  • 5 g salt
  • 2 spsk olie
  • 7-8 dl hvedemel
  • 1 pakke pikantost
  • 1 æg til pensling
  • Sesamfrø og birkes

Fremgangsmåde:

  1. Start ud med at opløse gæren i vandet.
  2. Tilsæt sukker og rør rundt.
  3. Tilsæt grahamsmel, salt og olie. Rør rundt.
  4. Tilsæt hvedemel lidt af gangen, indtil du får en glat og smidig dej. Brug gerne en røremaskine og ælt dejen et par minutter.
  5. Lad dejen hæve tildækket i en times tid.
  6. Når dejen er hævet færdig, så skal den rulles ud til et rektangel (cirka 35 x 50 cm) på et let meldrysset bord.
  7. Smør pikantost på 2/3 dejen.
  8. Forestil dig at dejen er delt i tre. Del 1 er den del af dejen. Den tager du fat i og trækker ind over del 2 af dejen (se det første billede nedenfor)
  9. Dernæst tager du fat i del 1 og 2 (som er foldet ind over hinanden) og trækker det ind over del 3. Du ender dermed med tre lag (se det andet billede nedenfor).
  10. Pensl dejen med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø og birkes, indtil det er godt dækket.
  11. Rul over frøene let med kagerullen, så de sidder godt fast.
  12. Skær dejen ud i cirka 10-12 strimler af 3 cm tykkelse.
  13. Lav et snit i strimlerne – næsten hele vejen op. Lad cirka 2 cm blive i den ene ende.
  14. Tag fat i de to ender og sno frøsnapperne. Tryk dem sammen i enderne, så de er godt samlet.
  15. Lad dem efterhæve i 30 min.
  16. Bages i 10-15 minutter ved 200 grader, indtil de er gyldne.

Hvis du vil have lidt mere inspiration til snacks og mellemmåltider, så prøv også min opskrift på grove pizzasnegle og broccolipølsehorn.

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡

2 thoughts on “Frøsnappere med pikantost

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *