Frokostsalat på glas

Salat i glas er virkelig nemt at have med på madpakken, og så er det i den grad et lækkert alternativ til den til tider kedelige rugbrødsmad – og så er det jo samtidig virkelig fint at kigge på. Det kan sagtens holde sig frisk og sprødt i et par dage, så du kan snildt lave til et par dage af gangen, og så har du en nem madpakke lige til at tage med – og så er det en god måde at få nogle ekstra grøntsager indenbords. I denne udgave har jeg blot puttet det i, som jeg lige havde derhjemme, men brug det du lige har. Det kan eksempelvis være andre kåltyper, bønner, ris, bær, frugt el.lign. Du kan også lægge noget kylling eller æg i toppen, hvis du har en rest.

Ingredienser til 1 glas: 

  • 1 håndfuld lilla spidskål (fintsnittet)
  • ½ peberfrugt (i tern)
  • 2 gulerødder (revet)
  • 2-3 spsk majs
  • Quinoa (jeg brugte ca. ½ dl)
  • ½ avokado
  • Citronsaft
  • 1 håndfuld iceberg (fintsnittet)
  • 2 jordbær (i tern)
  • Salt og peber
  • Dressing (pesto, creme fraiche dressing el.lign.)

Rugbrødscroutoner 

  • 1 skive rugbrød (i tern)
  • Olie
  • Salt

Fremgangsmåde:

  1. Start ud med at koge quinoaen. En god tommelfingerregel er 1 del quinoa til 2 dele vand, og så tager det omkring 10-15 min at koge. De er færdige, når de begynder at blive let gennemsigtige. Lad det køle af.
  2. Snit spidskålen og læg det i bunden af glasset.
  3. Hak peberfrugten i tern og kom det ovenpå spidskålen.
  4. Riv gulerødderne og kom dem i.
  5. Kom majs i og dernæst de afkølede quinoa.
  6. Mos avokadoen og smag til med citronsaft, salt og peber.
  7. Top med lidt snittede iceberg og jordbær i tern.

Rugbrødscroutoner 

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skær rugbrødet i tern og kom det i en frysepose.
  3. Kom lidt olie (omkring 1 spsk) i posen samt salt. Ryst godt så det bliver fordelt.
  4.  Kom det på en beklædt bageplade og bag i ovnen i omkring 10 minutter, indtil de er sprøde.

Kom dressing og croutoner i en lille beholder, så det er nemt at tage med på farten sammen med salaten. Når du skal spise salaten, så kan du spise det direkte fra glasset ved at komme dressingen i og ryste godt. Du kan også nemt hælde det ud på en tallerken i stedet og komme dressingen på.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *