Grød med mandelsmør og solbærkompot

Jeg spiser sjældent det samme til morgenmad flere dage i streg. Jeg har dog et par stykker, som jeg ofte varierer i mellem, hvor én af favoritterne er grød. Havregrød med peanutbutter og banan er klassikeren herhjemme, men bagt grød er også rigtig godt på de dage, hvor der er lidt ekstra tid til at hygge om det.

I weekenden lavede jeg mandelsmør for første gang i flere år, og det er jo så nemt og lækkert. Så det kom på min morgengrød i går morges i selskab med en hjemmelavet solbærkompot.  Det cremede mandelsmør passer virkelig godt med den syrlige solbærkompot.

Vi har en masse solbær i fryseren fra i sommers, som jeg brugte til kompotten. Hvis du dog ikke lige har solbær på lager eller ikke kan finde det i supermarkedet, så kan du sagtens lave en kompot med andre typer bær/frugt. En æblekompot ville sikkert også være rigtig skøn ♡

Du kan sagtens lave mandelsmør og solbærkompot i god tid – og så har du nem morgenmad i hverdagene.

Ingredienser: 

Grød (1 person)

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl vand
  • 1 dl mælk
  • 1 tsk chiafrø (kan udelades – giver blot en ekstra cremet konsistens)
  • 1 knivspids salt
  • ½ tsk kanel
  • 5 mandler (grofthakkede)

Solbærkompot (1 glas)

  • 200 g solbær
  • 80 g sukker
  • ½ vaniljestang
  • 3 spsk vand

Mandelsmør (1 glas)

  • 200 g mandler
  • 1 knivspids salt

Fremgangsmåde: 

Grød

  1. Lav grøden ved at komme alle ingredienserne i en gryde.
  2. Lad det koge op og rør rundt, indtil det får en cremet konsistens.
  3. Anret grøden i en skål og top med 1 spsk mandelsmør, 1 spsk solbærkompot og grofthakkede mandler.

Solbærkompot

  1. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af sukkeret, så det fordeler sig.
  2. Kom solbær, sukker, vanilje, de tomme vaniljestænger og vand i en gryde.
  3. Lad det koge op og skru dernæst ned til lav varme, så det blot står og simrer.
  4. Lad det simre i 10-15 minutter indtil det er kogt sammen til en kompot.
  5. Kom kompotten på et skoldet glas og opbevar på køl.

Mandelsmør 

  1. Kom mandlerne på pande og rist dem et par minutter, indtil de får lidt farve.
  2. Kom mandlerne i en foodprocessor og blend dem. Her skal du have lidt tålmodighed! Først bliver de finthakket, dernæst bliver de til mel, så begynder det at klumpe sammen og til sidst bliver det til cremet mandelsmør. Det tager nok 10-15 minutter.
  3. Tilsæt lidt salt og rør rundt.
  4. Kom mandelsmørret på et skoldet glas og opbevar på køl.

Elsker du også grød? Så prøv også min bagte gulerodskagegrød eller bagte havregrød med æble og bær.

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *