Gulerodskage i lag med cream cheese frosting

Så er jeg hjemvendt fra Mallorca – en virkelig skøn ferie fyldt med solskin, oplevelser og god mad ♡

Et par dage inden vi smuttede på ferie, der havde min lillebror fødselsdag, så jeg havde selvfølgelig tilbudt at bage en kage. Én af hans favorit kager er gulerodskage, men da han fyldte 18 år, så synes jeg, at den skulle gøres liiidt mere festlig. Jeg valgte derfor at lave den i lag med cream cheese frosting i mellem og til sidste smurt op med den samme frosting. Den blev pyntet med hjemmelavede gulerødder i marcipan og valnødder.

Kagen er dejlig krydret og svampet, og frostingen er let syrlig og frisk. Bundene kan sagtens bages dagen inden, så den blot skal smøres op på selve dagen. Opskriften skal I selvfølgelig ikke snydes for, så den får I her.

Ingredienser til én gulerodskage:

Gulerodskage

  • 3 æg
  • 400 g brun farin
  • 1,5 dl rapsolie (solsikkeolie kan også bruges)
  • 200 gram hvedemel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 1,5 tsk stødt nellike
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 knivspids salt
  • 350 g revet gulerod
  • 1 lille håndfuld valnødder (grofthakket)
  • 1 dl rosiner

Cream cheese frosting

  • 400 g flødeost natural
  • 100 g flormelis
  • 0,5 tsk vaniljepulver
  • 1 øko citron (saft og skal)

Fremgangsmåde: 

Gulerodskage 

  1. Start ud med at rive gulerødderne, så de er klar til at komme i dejen.
  2. Dernæst piskes æggene sammen med brun farin.
  3. Tilsæt olie og rør rundt.
  4. Si alle de tørre ingredienser og rør dem sammen
  5. Tilsæt de tørre ingredienser til de våde. Rør rundt.
  6. Tilsæt de revne gulerødder sammen med de grofthakkede valnødder og rosiner.
  7. Hæld dejen i en beklædt springform og sæt den i en kold ovn.
  8. Skru ovnen op på 175 grader varmluft og bag kagen i 50-70 minutter. Tjek den løbende med en nål eller lignende – den er færdig, når der ikke sidder noget dej på.
  9. Lad kagen køle helt af.

Cream cheese frosting 

  1. Pisk flødeost sammen med flormelis og vaniljepulver.
  2. Tilsæt citronskal og smag til med citronsaft. Jeg brugte saften fra omkring ½ citron, men prøv dig frem. Den skal heller ikke blive for flydende.

Samling af kagen 

  1. Skær bunden over på midten, så du ender ud med to bunde.
  2. Smør lidt frosting på den ene bund (omkring 3 spsk).
  3. Læg den anden bund ovenpå.
  4. Brug resten af frostingen til at smøre siderne og toppen.
  5. Pynt med marcipan gulerødder og valnødder, eller hvad du ellers har lyst til.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *