Hjemmelavede mælkesnitter

Jeg har altid elsket mælkesnitter, og jeg har vist også spist min del i løbet af barndommen. Det er ren nostalgi, når det er bedst ♡

Selvom jeg ikke får mælkesnitter ligeså tit, som da jeg var barn (hvilket der egentlig burde gøres noget ved…), så er de altså stadig skønne. Så i sidste uge gik jeg i køkkenet for at lave en omgang hjemmelavede mælkesnitter.

Jeg havde i ugens løb set flere poste hjemmelavede mælkesnitter på de sociale medier, så jeg fik lyst til at lave min egen udgave – og de blev ret vellykkede. Den skønne kakaobund sammen med det cremede fyld fungerer bare altid. Lad dem stå på køl i mindst et par timer og gerne 24 timer – så bliver de endnu bedre og får mere den karakteristiske smag af mælkesnitte.

Ingredienser til 5-6 mælkesnitter: 

Bund

  • 2 æg
  • 75 g sukker
  • 75 g smeltet smør
  • 2 spsk kakao
  • 75 g hvedemel
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 0,5 tsk bagepulver

Fyld

  • 1 dl piskefløde
  • 200 g flødeost
  • 1 tsk vaniljepaste (alternativt 1 lille vaniljestang eller 2 tsk vaniljesukker)
  • 2 spsk flormelis
  • 2 spsk honning
  • 1 spsk citronsaft

Fremgangsmåde: 

Bund

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Start ud med at smelte smør i en gryde og lad det køle af.
  3. Pisk æggene sammen med sukker, indtil det er lyst og skummende.
  4. Tilsæt det afkølede smør til æggemassen. Rør rundt.
  5. Sigt kakao, hvedemel, vaniljesukker og bagepulver i. Rør rundt.
  6. Beklæd et ildfast fad med bagepapir (omkring 20 x 25 cm).
  7. Hæld dejen i fadet og fordel det godt ud i hjørnerne.
  8. Bages i omkring 8 min og afkøles derefter.

Creme

  1. Pisk fløden til en let flødeskum.
  2. Vend det sammen med flødeost, vaniljepaste, flormelis og honning.
  3. Smag til med citronsaft og evt. mere flormelis eller honning.

Samling af kagen

  1. Når bunden er kølet af, så deles den i to lige store stykker.
  2. Fordel cremen på den ene halvdel og kom den anden halvdel ovenpå.
  3. Kom kagen i fryseren i omkring 20 minutter.
  4. Tag kagen ud af fryseren og skær den ud i passende stykker.
  5. Stilles i køleskabet i mindst et par timer og gerne et døgn.

Er du også vild med hyggelige kager om efteråret? Så prøv også min opskrift på kanelkage eller pumpkin pie.

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *