Koldhævede speltboller med masser af kerner

Det her er min absolut yndlings opskrift på koldhævede boller, og det er altid den opskrift, jeg vender tilbage til gang på gang. De er super nemme at bikse sammen og tager ingen tid at forberede. Du rører blot ingredienserne sammen om aftenen, lader den stå koldt natten over og så i ovnen næste morgen – så bliver det vist ikke nemmere. Alt sammen uden at få dej på fingrene 😉

Ingredienser til 9 boller:

  • 5 dl vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk honning
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 1 dl havregryn
  • ½ dl hørfrø
  • ½ dl solsikkekerner
  • 2 dl fuldkornsspeltmel
  • 5 dl fintsigtet speltmel

Fremgangsmåde:

  1. Vand hældes i en skål, og gæren røres ud i vandet.
  2. Tilsæt honning og olie.
  3. Tilsæt havregryn, hørfrø, solsikkekerner og rør rundt.
  4. Tilsæt mel og salt og rør godt rundt, indtil du får en klistret dej, der minder om tyk havregrød. Den skal ikke røres for meget.
  5. Dæk skålen med et viskestykke og lad den stå i køleskabet natten over.
  6. Om morgenen former du 9 boller på en bageplade med bagepapir. Det er nemmest at gøre med en ske, da dejen stadig er ret klistret.
  7. Bag bollerne ved 200 grader i 15-20 minutter – eller indtil de er gyldne og sprøde.

Bollerne kan varieres i det uendelige, alt efter hvad du lige har i skabene. Du kan skifte havregrynene ud med andre gryn, og du kan ligeledes bruge andre frø og kerner. Du kan også sagtens bruge andre meltyper end speltmel 🙂

God fornøjelse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *