Jeg elsker en god hjemmelavet tærte, da det er nemt at lave, og så er det en rigtig god måde at få brugt de rester, man har i køleskabet. Sidste uge lavede jeg denne skønne laksetærte med spinat, hvor jeg har skiftet den klassiske tærtebund ud med en kartoffelbund i stedet. Det er en virkelig lækker og anderledes måde at få tærte på.
Ingredienser:
- 4 mellemstore kartofler (i tynde skiver)
- 200 g spinat (jeg brugte frossen)
- 1 knivspids muskatnød
- ½ tsk chiliflager
- 1 fed hvidløg (presset)
- 3 forårsløg (finthakket)
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 150 g røget laks
- Revet ost
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Varm ovnen op til 180 grader
- Skær kartoflerne ud i tynde skiver og smør et tærtefad med lidt olie (se billede nedenfor)
- Fordel kartoffelskiverne i det smurte tærtefad – også i kanterne.
- Bag kartoffelbunden i 10 min.
- Put den frosne spinat i en gryde med lidt olie, finthakket forårsløg, hvidløg, muskat og chiliflager. Rør rundt indtil spinaten er tøet op. Smag til med salt og peber.
- Når bunden har bagt i 10 min, så fordeler du spinatblandingen ovenpå og dernæst laks.
- Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og hæld det over fyldet.
- Slut af med lidt revet ost på toppen.
- Bag tærten i 20-30 min, indtil den er gylden på toppen, og æggemassen er stivnet.
Tusind tak for inspiration og dejlig mad
Velbekomme! Dejligt at du kan bruge det 🙂