Laksetærte med spinat og kartoffelbund

Jeg elsker en god hjemmelavet tærte, da det er nemt at lave, og så er det en rigtig god måde at få brugt de rester, man har i køleskabet. Sidste uge lavede jeg denne skønne laksetærte med spinat, hvor jeg har skiftet den klassiske tærtebund ud med en kartoffelbund i stedet. Det er en virkelig lækker og anderledes måde at få tærte på. 

Ingredienser:

  • 4 mellemstore kartofler (i tynde skiver)
  • 200 g spinat (jeg brugte frossen)
  • 1 knivspids muskatnød
  • ½ tsk chiliflager
  • 1 fed hvidløg (presset)
  • 3 forårsløg (finthakket)
  • 3 æg
  • 2 dl mælk
  • 150 g røget laks
  • Revet ost
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Varm ovnen op til 180 grader
  2. Skær kartoflerne ud i tynde skiver og smør et tærtefad med lidt olie (se billede nedenfor)
  3. Fordel kartoffelskiverne i det smurte tærtefad – også i kanterne.
  4. Bag kartoffelbunden i 10 min.
  5. Put den frosne spinat i en gryde med lidt olie, finthakket forårsløg, hvidløg, muskat og chiliflager. Rør rundt indtil spinaten er tøet op. Smag til med salt og peber.
  6. Når bunden har bagt i 10 min, så fordeler du spinatblandingen ovenpå og dernæst laks.
  7. Pisk æg, mælk, salt og peber sammen og hæld det over fyldet.
  8. Slut af med lidt revet ost på toppen.
  9. Bag tærten i 20-30 min, indtil den er gylden på toppen, og æggemassen er stivnet.

Follow my blog with Bloglovin

 

 

2 thoughts on “Laksetærte med spinat og kartoffelbund

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *