Quinoasalat med masser af grønt

Denne smagfulde quinoasalat spiste vi forleden til torskerognsdellerne. Jeg er blevet ret vild med at tilføje quinoa til salater, da det er enormt proteinrigt og derfor meget mættede. Det er et super lækkert tilbehør til de fleste retter og forskellige typer kød, men det kan også sagtens  spises som en ret i sig selv. Det er i hvert fald lækkert som frokost dagen efter!

Ingredienser til én stor salat (2-3 personer):

  • 2 dl quinoa
  • 3 dl vand
  • 1/4 tsk salt
  • 5 radiser
  • 1 håndfuld bønnespirer
  • 4 blade hjertesalat
  • 2 spsk pinjekerner
  • 2 spsk majs
  • ½ agurk
  • ½ peberfrugt

Dressing:

  • 2 spsk olivenolie
  • 3 spsk æbleeddike
  • ½ tsk dijonsennep
  • 1 tsk honning/sirup/sukker
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skyl quinoa i koldt vand.
  2. Bring vandet i kog og tilsat quiona og salt. Lad det koge i 15 min og tag gryden af varmen. Lad det trække i 5-10 min.
  3. Skyl alle grøntsagerne.
  4. Skær radiser i tynde skiver.
  5. Snit salatbladene i strimler.
  6. Hak agurk og peberfrugt i tern.
  7. Bland quinoa med de snittede grøntsagerne samt bønnespirer, majs og pinjekerner i en skål.
  8. Lav en dressing ud af olie, eddike, dijonsennep, honning samt salt og peber.
  9. Hæld dressingen ud over salaten og blandt godt.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *