Små jordbærtærter

Selvom vejret ikke viser sig fra sin bedste side af, i hvert fald ikke her i Aarhus, så kan vi jo godt lege, at det stadig er sommer. Disse små jordbærtærter skaber i den grad sommerstemning – den perfekte dessert om sommeren. Sprød mørdej, blød mazarinmasse, vaniljecreme og søde jordbær på toppen. Jeg valgte at lave en masse små jordbærtærter i stedet for én stor, så jeg kunne fryse nogle ned, men du kan sagtens lave én stor tærte i stedet.

Ingredienser til 8 små tærter eller 1 stor:

Mørdej

  • 100 g smør
  • 80 g flormelis
  • 1 knivspids salt
  • Ca. 200 g fintsigtet speltmel (eller hvedemel)
  • 2 æggeblommer

Mazarinmasse 

  • 150 g marcipan
  • 130 g sukker
  • 100 g smør
  • 2 æg
  • 50 g fintsigtet speltmel (eller hvedemel)

Vaniljecreme

  • 2 æg
  • 30 g maizenamel
  • 1 vaniljestang
  • ½ liter letmælk
  • 75 g sukker
  • 1 dl piskefløde

Desuden

  • 100 g mørk chokolade
  • 1 bakke friske jordbær

Fremgangsmåde:

  1. Mørdej: Rør smør, sukker og salt sammen. Tilsæt mel og æggeblommer og ælt hurtigt sammen til en samlet klump. Lad den hvile i køleskabet i en times tid.
  2. Mazarinmasse: Pisk marcipan, sukker og smør sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og til sidst melet, imens der piskes.
  3. Pensel tærteformene med lidt olie.
  4. Rul mørdejen ud og skær passende cirkler i dejen, der passer til tærteformene. Læg mørdejen i de smurte tærteforme – det gør ikke noget, hvis de går lidt i stykker. De kan sagtens lappes.
  5. Fordel mazarinmassen i tærteformene og bag dem i cirka 15-20 minutter ved 200 grader (20-30 minutter ved 1 stor). Læg noget stanniol over dem i de sidste 10 minutter, så de ikke bliver for mørke. Lad dem køle helt af.
  6. Vaniljecreme: Tilsæt æg og maizenamel i en gryde og pisk grundigt. Tilsæt mælk, vaniljekorn + stang og sukker. Rør rundt til det tykner og tag derefter gryden af varmen. Når cremen er kølet af, så pisk 1 dl fløde til flødeskum og vend det i cremen.
  7. Smelt chokoladen og pensel det på de afkølede tærter.
  8. Fordel vaniljecremen på tærterne, når chokoladen er størknet. Pynt med friske jordbær!

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *