Sommersalat med tigerrejer og dilddressing

I mandags kom vi hjem fra ferie – en uge på dejlige og solrige Malta. Vi kunne snildt have taget en uge (eller to) mere, men det må blive en anden god gang 😉 Vi har levet godt i den uge, så vi trængte til noget sundt og let til aftensmad, og det kom der denne her sommersalat ud af. Sprøde salatblade, nye kartofler, avokado, radiser, tigerrejer og en lækker dilddressing. Den er nem og hurtig at lave, og så mætter den godt uden at ligge alt for tungt i maven.

Ingredienser til 2 personer:

  • 2 små hjertesalat
  • 1 avokado
  • 250 g kartofler
  • 4 radiser
  • 1 forårsløg
  • 1 dl creme fraiche
  • 2 spsk mayo
  • 1 håndfuld finthakket dild
  • 1 citron
  • 200-300 g tigerrejer
  • 1 spsk smør
  • 2 fed hvidløg
  • 1/2 tsk chiliflager
  • 1/2 tsk spidskommen
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Kog kartoflerne og skær dem ud i passende stykker.
  2. Lav dressingen ved at blande creme fraiche med mayo samt saften fra 1/2 citron og finthakket dild. Smag til med salt og peber.
  3. Skyl salatbladene og skær dem i forholdsvis grove stykker. Fordel på to tallerkener.
  4. Fordel kartoflerne ovenpå salatbladene sammen med snittede radiser, avokado i skiver og finthakket forårsløg.
  5. Smelt 1 spsk smør på en pande og tilsæt finthakket hvidløg, chiliflager og spidskommen og lad det svitse i 1 minut.
  6. Tilsæt tigerrejerne og lad dem svitse med i et par minutter.
  7. Tag panden af varmen og tilsæt 1 spsk citronsaft samt salt og peber.
  8. Top salaten med tigerrejer og dilddressing. Server med det samme.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *