Æltefrie boller med juice pulp

Hvis du er glad for juice, men gerne vil undgå madspild, så er disse æltefrie boller med juice pulp helt perfekte. Det er en perfekt måde at få brugt pulpen på, og resultatet er svampede og lækre boller, der holder sig friske i flere dage.

Jeg brugte pulp fra en juice med æble, nektarin og gulerod, men brug det du lige har! Pulp fra en rødbede juice kunne også være rigtig godt og vil give en skøn farve.

Bollerne er utrolig nemme at bikse sammen og skal hverken æltes eller formes. Du rører blot dejen sammen om aftenen og om morgenen sætter du nogle klatter på en bageplade med en ske – og vupti, så er der boller.

Ingredienser til 9 æltefrie boller med juice pulp: 

  • 3 dl koldt vand eller mælk
  • 10 g gær
  • 1 spsk sukker eller honning
  • 1 dl hørfrø
  • 150 g grahamsmel
  • 1 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 200 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Start ud med at opløse gæren i væsken.
  2. Tilsæt sukker og rør rundt.
  3. Tilsæt hørfrø, grahamsmel, olie og salt. Rør rundt.
  4. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen, indtil du får en konsistens, der minder om tyk havregrød. Du skal blot røre dejen sammen og ikke ælte.
  5. Kom et viskestykke over skålen og sæt den i køleskabet natten over.
  6. Næste dag tages dejen ud en times tid inden, at bollerne skal bages, så dejen kan “vågne”. Imens varmes ovnen op til 250 grader med en bageplade i, så den også bliver godt varm.
  7. Med en ske kommer du 9 klatter på en bageplade, som trækkes over på den varme bageplade.
  8. Bages nederst i ovnen – først 10 min ved 250 grader og dernæst 10 min ved 200 grader.

Elsker du også hjemmebagte boller? Så prøv også min opskrift på grove surdejsboller og koldhævede boller med havregryn og solsikkekerner.

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *