Knækbrød med speltmel og kerner

Når man først begynder at bage sit eget knækbrød, så vender man ikke tilbage igen. Det er hurtigt at lave, og så er det på ingen måde svært – men til gengæld smager det skønt og kan på ingen måde sammenlignes med dem, du køber i supermarkedet, som ofte er tørre og kedelige. Disse er fyldt med frø, kerner og fuldkornsmel, så de mætter godt og passer perfekt til et mellemmåltid eller en lille snack.

Ingredienser til 25-30 stk.:

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl hørfrø
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1,5 dl fuldkornsspeltmel
  • 1,5 dl sigtet speltmel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk salt
  • 2 dl vand
  • 1 dl olie

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle kerner, frø, mel og bagepulver sammen.
  2. Tilsæt vand, olie og salt. Rør godt sammen til en klistret dej.
  3. Fordel dejen på et stykke bagepapir og læg et stykke bagepapir ovenpå.
  4. Rul dejen forholdsvis tyndt ud mellem de to stykker bagepapir, så kagerullen ikke klistrer sig fast.
  5. Skær dejen i passende stykker med en pizzaskærer eller en kniv.
  6. Bages ved 200 grader i 15-20 minutter, indtil de er gyldne og sprøde.

Follow my blog with Bloglovin

 

2 thoughts on “Knækbrød med speltmel og kerner

  1. Tak for en god opskrift…havde dog ikke sesam- og hørfrø så det blev erstattet med hakkede mandler og skårne hvedekorn og de er blevet fantastiske

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *