Quinoasalat med spidskål

Tidligere på ugen lavede jeg denne skønne quinoasalat med spidskål og andre dejlige grøntsager. Jeg serverede den med nogle helt klassiske frikadeller, men den fungerer godt sammen med det meste – eller som en hovedret i sig selv. Du kan også sagtens bruge andre kåltyper end lige spidskål, hvis du har noget andet på lager.

Ingredienser til 3-4 personer (som tilbehør): 

  • 1,5 dl quinoa
  • 3 dl vand
  • 1 knivspids salt
  • ½ spidskål (evt. lidt mindre)
  • ½ porre
  • 1 peberfrugt
  • ½ broccolistok af et broccolihoved
  • ½ æble
  • 1 lille håndfuld tranebær
  • 1 lille håndfuld mandler

Dressing 

  • 4 spsk rapsolie
  • 2 spsk hvidvinseddike (æbleeddike eller citronsaft kan også bruges)
  • 1 fed hvidløg (finthakket)
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Skyl quinoa grundigt i koldt vand. Kom det i en gryde og tilsæt vand og salt. Bring i kog og lad det simre i 10-15 minutter, indtil der ikke er mere væske tilbage.
  2. Snit spidskålen i fine, tynde strimler.
  3. Skær porren i tynde skiver.
  4. Skær peberfrugten i tynde skiver eller små tern.
  5. Skær broccolistokken i meget tynde skiver.
  6. Skær æblet i små tern.
  7. Kom alle grøntsagerne i en skål sammen med den kogte quinoa.
  8. Lav dressingen ved at blande olie med hvidvinseddike, finthakket hvidløg samt salt og peber. Hæld det over salaten og bland godt.
  9. Slut af med tranebær og hakkede mandler på toppen.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *