Det er sæson for stenbiderrogn, så hvis du gerne vil kaste dig over en lækker og forårsagtig forret, så er blinis med stenbiderrogn det perfekte valg. Serveret med creme fraiche, hakket rødløg og dild på toppen – og selvfølgelig et glas kølig hvidvin. Det er en ægte forårsklassiker ♡
Ofte tilsætter man halv boghvedemel og halv hvedemel til dejen, men da jeg ikke havde boghvedemel i skabene, så valgte jeg i stedet at lave dem på ren hvedemel. Det fungerede helt fint, og jeg fik stadig nogle velsmagende blinis ud af det.
Udover at retten passer perfekt til en skøn forret, så kan den også serveres som en ekstra lækker frokost. Måske et weekendprojekt?
Ingredienser:
Blinis (10-15 stk.)
- 70 g hvedemel
- ½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 1 dl mælk
- 1 æg
- 1 tsk olie
- Olie til stegning
Øvrigt
- Stenbiderrogn
- Creme fraiche
- Rødløg (finthakket)
- Frisk dild
Fremgangsmåde:
- Lav blinis dejen ved at blande hvedemel med bagepulver og salt.
- Tilsæt mælk, æg og olie. Pisk dejen godt sammen, indtil den er ensartet.
- Varm lidt olie op på en pande og kom små klatter dej på panden (1-1,5 spsk dej til én blinis).
- Steg dem gyldne på begge sider.
- Anret dem med frisk stenbiderrogn, en klat creme fraiche, finthakket rødløg og frisk dild.
Tip: Hvis du ikke kan få fat i stenbiderrogn, så kan du også servere dem med røget laks.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡