Pizza med gulerodsbund

Jeg elsker pizza. Både med den klassiske pizzabund, men også sundere udgaver som denne her. De fleste kender den populære blomkålsbund, som også er rigtig god, men her har jeg i stedet valgt at bruge gulerødder, som også fungerer super godt. Jeg synes, det er vigtigt, at bunden er fast og ikke falder ikke fra i hinanden, og det lever gulerodsbunden i den grad op til. Samtidig er den dejlig velsmagende, mættende og nem at lave.

Ingredienser til 1 pizzabund: 

  • 4 gulerødder
  • 1 æg
  • 1 spsk HUSK (kan udelades)
  • 1 dl revet ost (her er der brugt mozzarella)
  • 1 fed hvidløg
  • Salt og peber
  • ½ tsk oregano

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 200 grader.
  2. Skræl gulerødderne og riv dem fint – gerne i en foodprocessor.
  3. Hæld gulerødderne over i et stykke stof og pres væden ud – du kan også nøjes med at bruge hænderne, hvis du ikke vil have et orange viskestykke 😉
  4. Fordel massen tyndt på et stykke bagepapir og form det til en cirkel. 
  5. Bages i 10 minutter.
  6. Tag bunden ud og put dit favorit fyld på.
  7. Bag videre i 5-10 minutter. Tjek den jævnligt så den ikke bliver for mørk.
  8. Brug en palet til at få pizzaen over på en tallerken.

Velbekomme!

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *