Tidligere på ugen bagte jeg denne sundere chokoladekage med dadler og kokos ♡. Vi havde en halv pakke dadler liggende, som jeg ikke helt vidste, hvad jeg skulle bruge til – og da jeg onsdag aften pludselig blev meeeget lækkersulten, så blev det til en lækre og svampet chokoladekage.
Kagen er i den sundere ende, da den er uden raffineret sukker – men det går bestemt ikke ud over smagen. Kagen er saftig, svampet og minder om “Den du ved nok”. Den var rigtig god lun, men næsten endnu bedre dagen efter.
Jeg toppede kagen med en almindelig glasur bestående af flormelis, kakao, lidt kokos og vand, men lidt smeltet mørk chokolade blandet med kokos kunne også være godt.
Ingredienser:
- 20 friske dadler
- 3 æg
- 2 dl mælk
- 2 spsk smagsneutral olie (jeg brugte rapsolie)
- 50 g rugmel
- 50 g hvedemel
- 3 spsk kakao
- 1 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1 tsk vaniljepasta (vaniljesukker eller vaniljestang kan også bruges)
- 1 knivspids salt
- 1 dl kokosmel
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Fjern stenene i dadlerne og kom dem i en minihakker eller blender. Tilsæt æg og blend til det bliver en blandet masse.
- Kom massen i en skål og tilsæt mælk, olie og vaniljepasta.
- Sigt de tørre ingredienser i en anden skål og rør sammen.
- Bland alle ingredienserne sammen og kom dejen i en beklædt rugbrødsform eller springform.
- Bag kagen i 20-30 minutter.
- Afkøl og top evt. med glasur eller smeltet mørk chokolade.
Elsker du også sundere kager? Så prøv også min opskrift på brownie med sorte bønner.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡
Hej Michelle! Det er vidunderligt! Opskriften er fantastisk, tak.
Dejligt at høre! Tak 🙂
– Michelle