Rabarber sæsonen er skudt igang, så nu er det tid til, at vi skal lave en masse lækre desserter, kager, saft, marmelade m.m. Jeg har allerede lavet rabarbersaft, og i weekenden fik jeg lavet denne rabarbercrumble. Jeg tog udgangspunkt i min opskrift på blåbærcrumble, som også er rigtig skøn.
Crumble er virkelig en skøn dessert på flere forskellige måder. Udover at den smager skønt, så er den også hurtig at bikse sammen, og så kræver den ikke en masse ingredienser. Det er derfor en god dessert, hvis der pludselig kommer gæster med kort varsel.
Vi serverede vores rabarbercrumble med en kugle vaniljeis, men den er også god med creme fraiche eller vaniljecreme ♡
Ingredienser til 1 tærtefad rabarbercrumble:
- 450 g rabarber, skyllet og skåret i skiver
- 2 spsk sukker
- 125 g havregryn
- 150 g hvedemel
- 80 g sukker
- 1 tsk kardemomme
- 2 tsk vaniljesukker (eller 1 vaniljestang)
- 150 g blødt smør, skåret i tern
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Start ud med at skylle rabarberne og skær dem i skiver af ca. 1 cm.
- Vend rabarber med 2 spsk sukker og fordel det i et smurt tærtefad.
- Kom havregryn, hvedemel, sukker, kardemomme og vaniljesukker i skål og bland det sammen.
- Skær smør ud i tern og kom det ned til de tørre ingredienser.
- Smuldre det sammen med fingrene, indtil du får en masse små og store krummer.
- Fordel det ovenpå rabarberne og bag det i ovnen i 30-40 minutter, indtil kagen er gylden.
- Serveres lun og top med is, creme fraiche eller vaniljecreme.
Elsker du også crumble? Så prøv også min opskrift på æblecrumble og blåbærcrumble.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡