Der har været lidt stille på bloggen de sidste par uger, da den har stået på eksamenslæsning for mit vedkommende. Men nu har jeg sommerferie, og så er der endelig tid til at kokkere lidt igen. Igår var min første feriedag, så jeg smuttede ud på en lang gåtur, hvor jeg både fik plukket en masse jordbær og ikke mindst hyldeblomst. Smag på Aarhus har plantet et langt jordbærbed ude i Skejby, så det er jo med at udnytte.
Nå, men jeg fik som sagt også plukket en god portion hyldeblomst, så det skulle der selvfølgelig laves lidt saft ud af. Opskriften er nem og er på ingen måde avanceret, så kast jer ud i det!
Ingredienser til 1 liter saft:
- 15-20 hyldeblomstskærme
- 2 usprøjtede citroner
- 300 g sukker
- 750 ml vand
Fremgangsmåde:
- Ryst skærmene fri for smådyr og klip det meste af stilkene af.
- Kom dem i en stor gryde sammen med citroner i skiver.
- Kog vandet op i en anden gryde sammen med sukkeret, til det er opløst.
- Hæld vandet over skærmene og citronerne.
- Sæt låg på og lad den stå på køl i cirka tre dage.
- Si saften gennem et klæde og hæld den på flaske.