Gulerodsboller

Disse gulerodsboller har jeg efterhånden bagt en del gange, og de er lige skønne hver gang. De er bløde og en lille smule søde på grund af gulerødderne, men har stadig lidt bid på grund af kernerne. Desuden gør fuldkornsmelet, at de mætter godt.

De er perfekte på morgenbordet, men også til en nem frokost eller til lidt eftermiddagshygge med en skive ost. Jeg bagte dem en mandag eftermiddag, hvor vi trængte til lidt, der kunne hjælpe os igennem lektierne 😉

Jeg håber, at I bliver ligeså vilde med dem!

Ingredienser til cirka 20 boller:

  • 4 gulerødder
  • 4 dl vand
  • 20 g gær
  • 1 dl yoghurt naturel
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 dl græskarkerner
  • 1,5 dl havregryn
  • 250 g fuldkornsspeltmel (eller andet fuldkornsmel)
  • Cirka 400 g fintsigtet speltmel (eller hvedemel)
  • 1 tsk salt

Fremgangsmåde:

  1. Skræl og riv gulerødderne.
  2. Opløs gæren i vandet.
  3. Tilsæt yoghurt, gulerødder og olie.
  4. Tilsæt solsikkekerner, græskarkerner og havregryn.
  5. Tilsæt fuldkornsmel og salt og rør godt.
  6. Tilsæt det fintsigtede speltmel lidt af gangen. Der er stor forskel på meltyperne, så det kan godt være, at der skal en del mere i. Dejen skal ikke være klistret, men lækker og smidig.
  7. Ælt dejen i 5-10 minutter. Jeg brugte en røremaskine, men du sagtens bruge hænderne.
  8. Lad dejen hæve tildækket i 45 minutter.
  9. Når dejen er hævet færdig, så deles den i cirka 20 stykker og formes til boller.
  10. Lad bollerne efterhæve i en halv times tid på en beklædt bageplade.
  11. Bag bollerne ved 180 grader i 20-30 minutter indtil de er gyldne og sprøde.

Tip: Du kan sagtens udskifte gulerødderne med andre grøntsager, fx squash eller rødbede. Du kan også sagtens udskifte solsikkekerner og græskarkerner med andre kerner eller frø.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *