Triple Cooked Fries

Disse fritter lavede min kæreste nytårsaften, og hold nu op de blev gode! De tager lidt tid at lave, og der er en del trin i processen, men de er uden tvivl det hele værd – bløde indeni og dejlige sprøde udenpå. De vakte i den grad begejstring blandt gæsterne, så I skal selvfølgelig også have opskriften.
Ingredienser:
  • Kartofler (gerne bagekartofler)
  • Olie (rapsolie eller fritureolie)
  • Groft salt
Fremgangsmåde: 
  1. Start med at vaske kartoflerne og evt. skrælle dem.
  2. Skær dem dernæst i stave i ønsket størrelse.
  3. Skyl dem under koldt vand for at skylle noget af stivelsen ud. Stop når vandet ikke længere er farvet. Du kan også lægge dem i en skål fyldt op med vand i en halv times tid i stedet.
  4. Kog dernæst fritterne i vand indtil de er godt møre. Det tager omkring 20 minutter.
  5. Lad fritterne efterfølgende køle af i køleskabet eller fryseren i mindst en times tid.
  6. Når fritterne er kølet af, så skal olien varmes op til medium høj varme.
  7. Steg fritterne indtil de begynder at tage lidt farve og bliver let gyldne. Steg små portioner af gangen!
  8. Dernæst skal fritterne køle af igen i en times tid i køleskabet eller fryseren. Du kan også vælge at lade dem ligge i fryseren, indtil du skal bruge dem.
  9. I sidste step skal olien varmes op til høj varme. Steg fritterne indtil de bliver gyldne og sprøde. Igen: små portioner af gangen. Drys til sidst med salt.

Tip: Hvis du skal lave mange fritter, så kan det være svært at få alle færdige til samme tid, og nogle når måske at blive kolde. Det kan du løse ved at varme dem i ovnen i omkring 5 minutter ved 200 grader lige inden servering.

Den lækre bearnaisemayo der også er på billedet kommer på bloggen i løbet af næste uge 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *