I mit sidste indlæg om Triple Cooked Fries lovede jeg jer opskriften på bearnaisemayo, som vi serverede til fritterne nytårsaften – så den kommer her! Den er virkelig lækker og utrolig nem at lave. Ingredienserne er lidt i cirkatal, men prøv dig frem og smag til.
Ingredienser til en stor portion
- 1 glas Hellmans mayo (eller en hjemmelavet mayo hvis du er overskudsagtig ;-))
- 1 skalotteløg eller alm. løg (finthakket)
- 1 stor håndfuld frisk estragon
- 4 spsk hvidvinseddike
- 1 dl vand
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Start med at lave bearnaiseessensen. Nip først bladene af estragonstængerne og kom stængerne i en gryde (gem bladene til senere). Tilsæt eddike, vand og finthakket løg i gryden. Lad det koge op og koge ind, indtil der er ca. 4 spsk bearnaiseessens tilbage. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af.
- Bland mayo med bearnaiseessens og finthakket estragonblade. Smag til med salt og peber.
Og servér!