Bearnaisemayo

I mit sidste indlæg om Triple Cooked Fries lovede jeg jer opskriften på bearnaisemayo, som vi serverede til fritterne nytårsaften – så den kommer her! Den er virkelig lækker og utrolig nem at lave. Ingredienserne er lidt i cirkatal, men prøv dig frem og smag til.

Ingredienser til en stor portion

  • 1 glas Hellmans mayo (eller en hjemmelavet mayo hvis du er overskudsagtig ;-))
  • 1 skalotteløg eller alm. løg (finthakket)
  • 1 stor håndfuld frisk estragon
  • 4 spsk hvidvinseddike
  • 1 dl vand
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave bearnaiseessensen. Nip først bladene af estragonstængerne og kom stængerne i en gryde (gem bladene til senere). Tilsæt eddike, vand og finthakket løg i gryden. Lad det koge op og koge ind, indtil der er ca. 4 spsk bearnaiseessens tilbage. Tag gryden af varmen og lad det køle lidt af.
  2. Bland mayo med bearnaiseessens og finthakket estragonblade. Smag til med salt og peber.

Og servér!

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *