Der har været ret stille på bloggen de sidste par uger, da mine dage har været fyldt op med lidt for meget eksamenslæsning, men nu er det endelig ovre, og jeg har virkelig set frem til mere tid i køkkenet! Disse boller har jeg lavet et par gange her i januar, så nu får I opskriften på dem. De er virkelig lækre! Spinaten gør dem dejlig saftige, og så mætter de godt.
Ingredienser til 10 store boller:
- 250 g frossen spinat (finthakket)
- 6 dl lunken vand
- 25 g gær
- 1 tsk honning
- 1 spsk olie
- 4 dl grahamsmel
- 1 tsk salt
- Ca. 12 dl hvedemel (evt. mere)
Fremgangsmåde:
- Start ud med at tø spinaten op.
- Hæld vand i en skål og opløs gæren deri.
- Tilsæt den optøede spinat og rør rundt.
- Tilsæt olie, honning og grahamsmel. Rør rundt.
- Tilsæt salt.
- Tilsæt hvedemel lidt af gangen. Dejen skal være ret fugtig og let klistret – ellers bliver bollerne tørre. Ælt dejen et par minutter (jeg brugte en røremaskine).
- Lad dejen hæve tildækket en times tid.
- Når dejen er hævet færdig, skal du forme bollerne. Brug evt. en ske når dejen er så fugtig.
- Lad dem efterhæve i en halv times tid.
- Bag bollerne i omkring 12 minutter ved 200 grader, indtil de er let gyldne.