Jeg elsker, når der er god tid om morgenen. Tid til kaffe, morgen tv og ikke mindst god morgenmad. Det må uden tvivl være den bedste start på dagen. Denne bagte gulerodskagegrød er et godt bud på en morgenmad til de morgener, hvor der er lidt ekstra tid til at kræse om det. En ganske almindelig hverdag hvor man skal møde sent eller en langsom søndag.
Ingredienser til 3 personer:
- 2 gulerødder (revet)
- 2 dl havregryn (gerne grovvalsede)
- 2 dl mælk
- 2 æg
- Citronskal fra ½ citron
- ½ tsk frisk ingefær (revet)
- 1,5 tsk kanel
- ½ tsk kardemomme
- 1 knivspids frisk revet muskatnød
- 1 knivspids salt
- 1 tsk bagepulver
- 1 spsk sukker (honning, sirup el.lign. kan også bruges)
- 2 spsk rosiner
Fremgangsmåde:
- Bland alle ingredienserne sammen til en ensartet grød. Rør det godt sammen.
- Kom massen i et lille smurt ildfastfad.
- Bag grøden i 20-30 minutter ved 180 grader, indtil den er gylden.
- Top den færdigbagte grød med lidt yoghurt natural, skyr el.lign. samt friske bær/frugt.