Æblecrumble

For nogle uger siden havde vi besøg af kærestens forældre, så der skulle selvfølgelig serveres lidt lækkert til eftermiddagskaffen. Det blev til denne skønne æblecrumble, som blev fyldt med æbler, vi havde plukket i skoven. Æblerne er så gode nu, så det er med at få lavet så meget som muligt med dem.

En crumble er virkelig nem og hurtig at lave – og så kræver den ikke så mange ingredienser. Det er derfor en perfekt dessert at lave, hvis det skal gå lidt hurtigt, og så kan den varieres alt efter sæson. Du kan nemlig også bruge rabarber, blommer, forskellige typer bær og meget andet. Det er altså kun fantasien, der sætter grænser.

Server den lune crumble med syrlig cremefraiche eller en skøn vaniljeflødeskum ♡

Ingredienser til 5-6 personer:

  • 800 g æbler
  • 2 spsk sukker
  • 2 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 1 vaniljestang (kornene heraf)
  • 125 g hvedemel
  • 125 g havregryn
  • En lille håndfuld mandler (omkring 30 g)
  • 80 g sukker
  • 150 g blødt smør i tern
  • Lidt smør til formen

Fremgangsmåde:

  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Skyl æblerne og skær dem ud i tern.
  3. Kom æblerne i en skål og tilsæt sukker, kanel, kardomme og vanilje. Rør godt sammen.
  4. I en anden skål blandes hvedemel, havregryn, grofthakkede mandler, sukker og smør i tern.
  5. Smuldre det sammen med fingrene, indtil du får en masse små og store krummer.
  6. Smør et ildfastfad med lidt smør og fordel først æblerne i fadet.
  7. Kom dernæst crumblen over æblerne og fordel det jævnt.
  8. Bages i 35-40 minutter indtil den er gylden.
  9. Serveres lun med syrlig cremefraiche, flødeskum eller is.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *