I weekenden fejrede jeg fødselsdag med familien, så jeg havde bagt kage og fødselsdagsboller i massevis. Lidt lækkert skulle der selvfølgelig ovenpå bollerne, hvilket blev til denne skønne julemarmelade med kanel og nelliker. Perfekt til den kommende julemåned ♡ Den egner sig især godt på en nybagt bolle på morgenbordet – eller måske til en sød værtindegave?
Hjemmelavet marmelade er virkelig nemt at lave og tager ikke alverdens tid, så du kan sagtens kaste dig ud i det – og så smager det jo så meget bedre end det, man køber i supermarkedet.
Ingredienser til 1 stort glas:
- 150 g hindbær
- 200 g jordbær
- 250 g sukker (gerne syltesukker hvis du vil have en mere fast konsistens)
- 1 lille vaniljestang
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk stødt kardemomme
- 0,5 tsk stødt nelliker
- 2 stk stjerneanis
Fremgangsmåde:
- Kom hindbær og jordbær i en gryde og lad det koge op, så der kommer en smule væske.
- Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Mas dem sammen med en smule af sukkeret.
- Tilsæt vaniljesukker, sukker, kanel, kardemomme, nelliker og stjerneanis til bærrene.
- Lad det koge op og simre i 10-15 min.
- Tag gryden af varmen og fisk stjerneanis op af marmeladen igen.
- Hæld julemarmeladen på et skoldet glas.
Er du også vild med smagen af jul? Så prøv også min opskrift på brændte mandler.
Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡