Æblekompot med kanel og vanilje

Sød og krydret æblekompot – som passer perfekt ovenpå en nybagt bolle, pandekager eller morgengrøden.

Jeg elsker virkelig efterårets krydderier, så i denne udgave af æblekompot er der både kommet kanel, kardemomme og vanilje i samt lidt syrlig citronskal. En virkelig skøn kombination, som bare altid fungerer.

Kompotten er virkelig nem at lave og kræver ikke alverdens tid eller ingredienser, og så er det jo en perfekt måde at bruge efterårets æbler på.

Ingredienser til 1 glas:

  • 4 æbler
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk kardemomme
  • 5 spsk sukker
  • 1 vaniljestang (både korn og stang)
  • 2 spsk vand
  • ½ citron (skallen heraf)

Fremgangsmåde:

  1. Skyl æblerne og skær dem ud i mundrette stykker.
  2. Kom æblerne i en gryde sammen med kanel, kardemomme, sukker, vaniljekorn og vaniljestangen. Rør rundt
  3. Tilsæt vand og revet citronskal.
  4. Bring i kog og lad det derefter simre, indtil du får den ønskede konsistens. Det tager omkring 10-15 minutter. Jeg foretrækker den med lidt bid, men det er jo en smagssag.

Er du også vild med efterårets æbler? Så prøv også min opskrift på æblecrumble eller æbletærte.

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *