Æbletærte

Sidste weekend lavede jeg denne skønne æbletærte, som i den grad emmer af efterår og hygge. En perfekt dessert på en kølig efterårsdag sammen med en klat cremefraiche og en god kop kaffe. Det må da være ren lykke. Jeg valgte at lave et gitter af mørdej over tærten, da det både pynter og giver ekstra sprødhed, men du kan sagtens udelade det – så skal du blot skære lidt ned i mængderne til mørdejen.

Ingredienser:

Mørdej

  • 150 g smør
  • 225 g mel (jeg brugte fintsigtet speltmel, men hvedemel kan også bruges)
  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • Citronskal fra ½ citron

Fyld

  • 250 g revet marcipan
  • 3 æg
  • 1,5 dl mælk
  • 1 tsk kanel
  • ½ tsk kardemomme
  • 2 spsk sukker
  • Citronskal fra ½ citron
  • 1 spsk mel
  • 2-3 æbler (skåret i tynde både)

Fremgangsmåde:

  1. Start med at lave mørdejen. Skær smøret ud i tern og bland det sammen med melen. Tilsæt æg, sukker og citronskal. Pas på med at ælte for meget – den skal blot samles. Sæt dejen på køl i en halv times tid.
  2. Imens laves fyldet. Riv marcipanen og bland det sammen med æg og mælk. Tilsæt kanel, sukker, mel og citronskal.
  3. Når mørdejen har stået på køl, så skal 3/4 af dejen rulles ud med en kagerulle og dernæst formes i et smurt tærtefad. Prik nogle huller med en gaffel i dejen og fordel fyldet på tærtebunden.
  4. Skær tynde både af æblerne og fordel dem ovenpå tærten – gerne i et fint mønster.
  5. Tag det sidste stykke mørdej og rul det forholdsvis tyndt ud. Skær nogle lange strimler, som der kan lægges som et gitter over tærten.
  6. Bag tærten ved 175 grader i 30-40 min, indtil den er gylden.

Spis med en klat creme fraiche, vaniljeis eller flødeskum. Velbekom!

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *