Broccolisalat

Jeg er i praktik lige i øjeblikket i Silkeborg, og jeg bor derfor hjemme hos mine forældre lige pt. Det er derfor begrænset hvor meget mad, jeg lige får lavet – men det er nu også meget rart bare at kunne sætte sig til bords 😉 I weekenden fik jeg dog lavet lidt, og det blev blandt andet til denne lækre broccolisalat, som bare altid er en sikker vinder. Det er sjældent, at jeg møder nogle, som ikke kan lide broccolisalat. Håber I kan lide opskriften! 

Ingredienser til 4 personer (som tilbehør):

  • 2 broccolihoveder (i små buketter)
  • 2 rødløg (i tern)
  • 1 pakke bacon i tern
  • 1 lille håndfuld rosiner
  • 1 lille håndfuld solsikkekerner
  • 2-3 dl cremefraiche, fromage fraiche, yoghurt naturel eller lignende
  • 2 spsk mayo
  • Saften fra 1 citron
  • 2 spsk sukker
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Start med at dele broccolien i små buketter og hæld kogende vand over, indtil de får en fin grøn farve.
  2. Steg baconternene på en pande og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle.
  3. Hak løgene i små fine tern.
  4. Lav dressingen ved først at opløse sukkeret i citronsaften. Tilsæt cremefraiche eller lignende samt mayo og smag til med salt peber.
  5. Bland dressingen sammen med broccoli, løg, rosiner og solsikkekerner. Vend til sidst bacon i og servér.

Tip: Gem broccolistokken og brug den i boller som et alternativ til fx gulerodsboller.

Follow my blog with Bloglovin

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *