I går havde min lillebror fødselsdag, så der skulle selvfølgelig en kage på bordet. Han ønskede sig en cheesecake, og det kom der denne ud af med dulce de leche og chokolade. Dulce de leche lavede jeg ved at hælde 1 dåse kondenseret mælk i et patentglas og så koge det i omkring 4 timer – og så er der lækker karamel. Du kan også sagtens købe det, hvis du ikke vil lave det selv. Jeg foretrækker cheesecake uden husblas, så denne er bagt, hvilket helt klart er min favorit.
Inspirationen til cheesecaken har jeg fra “The Hummingbird Bakery; Kagedage”, som har en masse lækre opskrifter på blandt andet cheesecakes – dog har jeg justeret lidt og kommet med mine egne tilføjelser.
Ingredienser:
Bund
- 200 g digestive-kiks
- 100 g smør (smeltet)
Fyld
- 800 g flødeost naturel (ikke light!)
- 120 g sukker
- 3 æg
- 50 g dulce de leche
- Saften fra 1 appelsin
- 50 g mørk chokolade
Desuden
- 3 spsk dulce de leche
- 1 lille håndfuld hakkede hasselnødder
Fremgangsmåde
- Bund: Læg bagepapir i bunden af en springform. Blend digestive-kiks til krummer eller put dem i en pose og knus dem. Tilsæt smeltet smør til de fine krummer og rør rundt. Kom massen i springformen og tryk den godt ned og ud i kanterne. Stil den på køl i en halv times tid.
- Fyld 1: Pisk flødeost og sukker sammen til det har en glat konsistens. Tilsæt æg et ad gangen – rør imellem hver tilsætning. Kom 1/3 af fyldet i en seperat skål, og rør dulce de leche i resten af fyldet samt appelsinsaft og fordel det over den afkølede bund.
- Fyld 2: Smelt chokoladen og lad det afkøle lidt. Vend det i det fyld, der blev stillet til side og fordel det ovenpå fyld 1.
- Varm ovnen op til 160 grader.
- Læg to store stykker sølvpapir på en bageplade (gerne med høje kanter), og læg dem så de krydser hinanden. Stil springformen ovenpå og fold sølvpapiret op omkring springformens sider. Hæld vand i bradepanden, så det cirka dækker ½ cm af springformen – vær sikker på, at der ikke kan komme vand ind til kagen. Så hellere tage lidt ekstra sølvpapir. Dette hjælper mod, at kagen bliver tør og kedeligt.
- Bag kagen i cirka 35 min. Den skal være let gylden og føles spændstig, så den giver lidt igen, når du trykker – midten må dog gerne være lidt blød.
- Lad kagen køle af og stil den på køl natten over.
- Næste dag smør du dulce de leche på toppen og drysser med hakkede hasselnødder.
Velbekomme!