En let, lækker cheesecake med en skøn smag af lime. Denne cheesecake er uden tvivl en fryd for ganen, og den vil med garanti bringe glæde til ethvert kagehjerte. Den er cremet og fyldig, men har stadig en form for lethed på grund af den friske lime. Man kan derfor sagtens spise to stykker…eller tre 😉
Ingredienser:
- 250 g digestive
- 100 g usaltet smør
- 800 g flødeost
- 150 g sukker
- 3 æg
- 5 usprøjtede lime (skal og saft)
- 1 stykke mørk chokolade
Fremgangsmåde:
- Smelt smørret.
- Blend digestive til fine krummer – eller knus dem med en kagerulle.
- Kom krummerne i en skål og tilsæt det smeltede smør, så massen samler sig.
- Beklæd en springform med bagepapir og kom massen i formen – tryk den godt ned og ud i kanterne.
- Stil formen på køl i 30 minutter.
- Tænd ovnen på 160 grader.
- Rør flødeosten med en håndmikser, så den bliver glat og ensartet.
- Tilsæt sukker og rør grundigt.
- Tilsæt æg et ad gangen og rør mellem hver tilsætning.
- Tilsæt saft og skal fra 4 lime og rør rundt.
- Tag formen ud af køleskabet og fordel fyldet på kiksebunden.
- Placer et stort stykke sølvpapir i bunden af en bradepande og stil formen ovenpå. Fold sølvpapiret op omkring siderne og luk det godt til, så der ikke kan komme vand ind. Hæld vand i bradepanden, så det dækker halvdelen af formen – pas på med at der ikke kommer vand ind til kagen. På den måde undgår du, at kagen tørrer ud.
- Bag kagen i 30-45 minutter, eller indtil den er let gylden på overfladen. Den gør ikke noget, hvis den er lidt blød i midten.
- Lad kagen køle af og sæt den i køleskabet natten over.
- Inden serveringen drysses der med revet limeskal fra den sidste lime og revet mørk chokolade.
God fornøjelse!