Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce

Fastelavnsboller fyldt med vaniljecreme og remonce. Den bedste fastelavnsbolle i mine øjne. Toppet med en heftig glasur. Helt klassisk og godt uden en masse dikkedarer. Når det gælder højtider og traditioner, så må det gerne være det helt klassiske, hvis du spørger mig.

Du kan dog sagtens variere dem, hvis du har en favorit. Det kan være, at du foretrækker dem udelukkende med vaniljecreme, eller måske vil du gerne have et stykke chokolade i midten. Du kan også toppe med en kakaoglasur i stedet eller bruge en anden farve i glasuren.

De her fastelavnsboller vil uden tvivl vække lykke hos både store og små. Og hvis du går i gang allerede nu, så kan du sagtens nå at bage fastelavnsboller af flere omgange. Eller du kan fryse dem, så du løbende kan få friske fastelavnsboller ♡

Ingredienser til ca. 10 fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce:

Dejen
  • 1,2 dl mælk
  • 100 g smør
  • 25 g gær
  • 2 æg
  • 5 spsk sukker
  • 50 grahamsmel
  • ca. 300-350 g hvedemel (kommer an på meltypen)
  • ½ tsk kardemomme
  • ½ tsk salt
Vaniljecreme
  • 1 vaniljestang
  • 25 g sukker
  • 1 æg
  • 15 g majsstivelse
  • 2,5 dl mælk
  • 2 spsk hakkede mandler
Remonce
  • 75 g sukker
  • 75 g marcipan
  • 75 g smør
  • 1 tsk kanel
  • 1 knivspids kardemomme

Fremgangsmåde:

Dejen
  1. Lun mælken i en gryde og tilsæt smør. Lad det smelte.
  2. Tilsæt gær til den lune væske og rør rundt.
  3. Tilsæt æg og rør rundt.
  4. Kom alle de tørre ingredienser undtagen hvedemel i en skål.
  5. Tilsæt de våde ingredienser til de tørre og rør rundt.
  6. Tilsæt hvedemel lidt ad gangen og ælt dejen, indtil den er blød og smidig, men uden at klistre alt for meget.
  7. Kom et klæde over skålen og lad dejen hæve i en times tid.
Vaniljecreme
  1. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og mas det sammen med sukkeret.
  2. Kom vaniljesukker, æg og majsstivelse i en skål. Pisk det sammen
  3. Varm mælken op til lige under kogepunktet.
  4. Hæld den varme mælk over æggeblandingen og pisk det sammen.
  5. Hæld det tilbage i en gryden og varm blandingen op, indtil du får en tyk og cremet konsistens.
  6. Slut af med at vende de hakkede mandler i og sæt på køl.
Remonce
  1. Ælt sukker og marcipan sammen.
  2. Tilsæt smør, kanel og kardemomme og ælt det hele sammen.
Samling af fastelavnsbollerne
  1. Når dejen er hævet færdig, så skal fastelavnsbollerne samles.
  2. Rul dejen tyndt ud med ca. 4 mm tykkelse.
  3. Skær dejen ud i kvadrater på ca. 12 x 12 cm.
  4. Kom 1 spsk creme og 1 tsk remonce på hvert kvadrat.
  5. Saml fastelavnsbollerne ved at samle hjørnerne i midten og luk den sammen. Sørg for at den bliver helt tæt, så fyldet ikke render ud under bagningen.
  6. Kom dem på en beklædt bageplade med samlingen nedad.
  7. Kom et klæde over og lad fastelavnsbollerne efterhæve i 45 min (hvis du gerne vil fryse nogen ned, så skal du gøre det inden efterhævningen).
  8. Opvarm ovnen til 175 grader varmluft.
  9. Når de efterhævet færdig, så skal de pensles med lidt mælk og bages i ovnen i ca. 12-15 min.
  10. Når de er kølet af, så kan du pynte med glasur.

Prøv også min opskrift på fastelavnsboller med creme, chokolade og æble.

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *