Grønkålssalat

En smuk, sprød og farverig salat. Grønkålssalat er i den grad én af mine favorit salater om vinteren. Den er virkelig nem at lave, og så er den det perfekte tilbehør til mange forskellige retter.

Ingredienser til 4 personer:

  • Ca. 150 g grønkål (skyllet og fintsnittet)
  • ½ granatæble
  • 1 æble (i tern)
  • 1 håndfuld tranebær
  • 1 håndfuld mandler (grofthakket)
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1 spsk honning
  • Salt og peber

Fremgangsmåde:

  1. Start med at skylle og fintsnitte grønkålen. Kom det i en skål.
  2. Få granatæblerne ud og fordel 2/3 over grønkålen.
  3. Skær æblet i tern og fordel 2/3 over grønkålen.
  4. Hak mandlerne groft og fordel 2/3 over grønkålen.
  5. Fordel de fleste af tranebærerne over salaten, men gem lidt.
  6. Lav en dressing ved at blande olivenolie, eddike, dijonsennep og honning. Smag til med salt og peber.
  7. Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt.
  8. Top salaten med resten af granatæblerne, æbleternene, mandlerne og tranebærerne.

 

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *