En smuk, sprød og farverig salat. Grønkålssalat er i den grad én af mine favorit salater om vinteren. Den er virkelig nem at lave, og så er den det perfekte tilbehør til mange forskellige retter.
Ingredienser til 4 personer:
- Ca. 150 g grønkål (skyllet og fintsnittet)
- ½ granatæble
- 1 æble (i tern)
- 1 håndfuld tranebær
- 1 håndfuld mandler (grofthakket)
- 3 spsk olivenolie
- 2 spsk æbleeddike eller hvidvinseddike
- 1 tsk dijonsennep
- 1 spsk honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Start med at skylle og fintsnitte grønkålen. Kom det i en skål.
- Få granatæblerne ud og fordel 2/3 over grønkålen.
- Skær æblet i tern og fordel 2/3 over grønkålen.
- Hak mandlerne groft og fordel 2/3 over grønkålen.
- Fordel de fleste af tranebærerne over salaten, men gem lidt.
- Lav en dressing ved at blande olivenolie, eddike, dijonsennep og honning. Smag til med salt og peber.
- Hæld dressingen over salaten og bland det hele godt.
- Top salaten med resten af granatæblerne, æbleternene, mandlerne og tranebærerne.