I morgen starter hverdagen igen for mit vedkommende efter en laaaang sommerferie, og det er også lig med madpakker igen. Jeg sørger altid for at have fryseren fyldt med forskellige snacks, brød, boller mm., så det er hurtigt og nemt at lave en lækker madpakke – og så smager det også bare lidt bedre end en kedelig spegepølsemad. Disse pizzasnegle passer perfekt til madpakken – både som frokost og mellemmåltid – og så mætter de godt. Du kan bage en stor portion og fryse nogle ned, så du altid har noget klar de dage, hvor det skal gå lidt stærkt.
Ingredienser til cirka 20 stk.:
Dejen
- 25 g gær
- 2 dl vand
- 1 dl yoghurt naturel, A38 eller lignende
- 3 spsk olivenolie
- 1 tsk sukker
- 1 tsk oregano
- 150 g fuldkornsspeltmel
- 300 g fintsigtet speltmel
- 1 tsk salt
Fyld
- 2 dåser tomatpuré
- 2 tsk oregano
- 1 tsk basilikum
- ½ tsk chiliflager
- ½ tsk spidskommen
- ½ tsk paprika
- 1 fed hvidløg
- Salt og peber
- Skinke
- Revet ost
- Majs
Fremgangsmåde:
- Rør gæren ud i det lune vand.
- Tilsæt yoghurt naturel, olivenolie, sukker og oregano.
- Tilsæt fuldkornsspeltmel og salt. Rør det godt sammen.
- Tilsæt fintsigtet speltmel lidt af gangen, indtil dejen er smidig og til at arbejde med. Jeg kørte den et par minutter på røremaskine, men du kan også sagtens bare ælte dejen.
- Lad den hæve i en times tid ved stuetemperatur.
- Imens forberedes fyldet: Bland tomatpuré med krydderierne, presset hvidløg og smag til med salt og peber.
- Når dejen er hævet færdig, så ruller du den ud til en stor firkant – cirka ½ cm tykkelse.
- Fordel tomatsaucen ud på dejen og drys med skinke, revet ost og majs.
- Rul dejen sammen til en lang pølse og skær den herefter i skiver – cirka. 1,5 cm tykkelse.
- Læg pizzasneglene på en beklædt bageplade og tryk dem let flade. Lad dem efterhæve i 15-20 minutter.
- Bag pizzasneglene ved 200 grader i 15-20 minutter.
Du kan sagtens bruge andre meltyper, men så skal du være opmærksom på mængderne, da det varierer meget fra meltype til meltype.
One thought on “Grove pizzasnegle”