Gulerodsspread

For nogle uger siden kastede jeg mig ud at lave denne skønne gulerodsspread. Konsistensen er blød og lækker, og så emmer den af masser af smag. Den har en god sødme fra gulerødderne og dejlig krydret smag fra hvidløg, chili og spidskommen.

Jeg brugte den som pålæg på min rugbrød til frokost – toppet med lidt avokado eller æg. Jeg tænker også, at den vil være rigtig god som dip til grøntsagsstænger, som smørelse i en panini eller bare som tilbehør til aftensmaden.

Den er vegansk, så hvis du er veganer, så er det et rigtig godt bud på noget lækkert pålæg, som samtidig er billigt og nemt at lave.

Ingredienser til 1 glas gulerodsspread:

  • 400 g gulerødder
  • 1 rødløg
  • 1,5 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • 100 g kikærter (jeg bruger bare dem fra dåse)
  • 15 g græskarkerner
  • 15 g solsikkekerner
  • 3 spsk vand
  • 1 tsk chiliflager
  • 1 tsk spidskommen
  • Salt og peber
  • 1 lime (saften herfra)

Fremgangsmåde: 

  1. Tænd ovnen på 200 grader
  2. Skær gulerødder og løg ud i mindre stykker og kom det på en beklædt bageplade.
  3. Pres hvidløg ud over gulerødder og løg. Kom olie ud over og bland det hele godt sammen.
  4. Bages i omkring 20 minutter indtil gulerødderne er møre.
  5. Skyl kikærterne og lad dem dryppe af i en sigte.
  6. Kom græskarkerner og solsikkekerner på en pande og rist dem, indtil de bliver let gyldne.
  7. Når gulerødder og løg har bagt færdig, så kommes det i en foodprocessor.
  8. Tilsæt kikærter, græskarkerner, solsikkekerner, vand, chiliflager og spidskommen. Blend indtil du får en ensartet masse. Måske skal der tilsættes lidt mere vand, men prøv dig frem.
  9. Smag til med limesaft, salt og peber.
  10. Kom det på et skoldet glas og opbevar det på køl. Den kan holde sig i en uges tid.

Mangler du lidt inspiration til pålæg? Så prøv også min opskrift på æggesalat.

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *