Jeg har altid været ret begejstret for indisk mad, så i dag lavede jeg indisk dahl til frokost, og det er bestemt ikke sidste gang, at jeg laver det. Det er utrolig nemt at bikse sammen, det smager dejligt og så er det tilmed billigt. Retten mætter godt på grund af linserne, og man savner på ingen måde kødet. Selv kæresten var yderst tilfreds 😉
Man kan toppe retten med lige det, man har lyst til. Cremefraiche, yoghurt, koriander, ristet sesamfrø….det er også godt sammen med ris og lidt hjemmebagt naanbrød.
Ingredienser til 3-4 personer:
- 1 spsk olie
- 1 lille knold finthakket ingefær (cirka 2 cm)
- 3 fed hvidløg (finthakket)
- 1 løg (finthakket)
- 2 spsk madraskarry
- 1 spsk stødt spidskommen
- 1 tsk stødt koriander
- ½ tsk kardemomme
- ½-1 tsk chiliflager (kommer an på hvor stærk du vil have den)
- 1 tsk gurkemeje (valgfrit)
- 5 dl grøntsagsboullion
- 2 dåser hakkede tomater
- 200 g røde linser
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Varm olien op i en gryde.
- Tilsæt finthakket ingefær, hvidløg og løg. Lad det svitse indtil løgene er blanke.
- Tilsæt krydderierne (karry, spidskommen, koriander, kardemomme, chili og gurkemeje) og lad det svitse i 1 minut.
- Skyl linserne i koldt vand og put dem i gryden sammen med hakkede tomater og grøntsagsboullion.
- Lad retten simre under låg i en lille times tid. Rør jævnligt. Hold øje med at den ikke bliver alt for fast.
- Smag til med salt og peber.