Koldhævede boller med havregryn og solsikkekerner

I weekenden bagte jeg disse skønne koldhævede boller med havregryn og solsikkekerner. Jeg biksede dejen sammen fredag aften, og så var der nybagte boller lørdag morgen sammen med frisklavet kaffe og hygge i sofaen. En bedre måde at starte dagen på findes vist ikke ♡

Bollerne er dejlig sprøde udenpå og svampede indeni. De er samtidig virkelig nemme at lave, og så kan de varieres på mange måder med forskelligt mel eller kerner.

Typisk bager jeg koldhævede speltboller med kerner i weekenden, som også er utrolig nemme og skønne, men denne udgave på koldhævede boller er mindst lige så gode.

Boller2

Ingredienser til 10 boller:

  • ½ liter koldt vand
  • 10 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 60 g havregryn
  • 50 g solsikkekerner
  • 150 g grahamsmel
  • 1 spsk olie
  • 10 g salt
  • 400-450 g hvedemel

Fremgangsmåde:

  1. Start ud med at opløse gæren i vandet.
  2. Tilsæt sukker, havregryn og solsikkekerner. Rør rundt
  3. Tilsæt grahamsmel og olie. Rør rundt.
  4. Tilsæt salt og dernæst hvedemel lidt af gangen (vent med at komme det hele i på én gang, da der er forskel på meltyper).
  5. Ælt dejen i omkring 10 minutter på en røremaskine, indtil dejen samler sig og får et blankt udseende.
  6. Kom et klæde over skålen og sæt dejen på køl natten over.
  7. Om morgenen tændes ovnen på 220 grader varmluft og dejen tages ud af køleskabet. Hvis tiden er til det, så lad gerne dejen stå ved stuetemperatur i en lille halv time, så den kan “vågne”.
  8. Drys lidt grahamsmel på bordet og vend dejen ud på bordet.
  9. Skær dejen ud i 10 stykker og kom dem på en beklædt bageplade.
  10. Bages i 10-15 minutter indtil de er sprøde og gyldne.

Boller1

Er du også vild med nybagte boller? Så prøv også min opskrift på rugbrødsboller eller spinatboller.

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡

2 thoughts on “Koldhævede boller med havregryn og solsikkekerner

  1. Hej Michelle,

    Jeg bagte disse boller her til morgen, og de er jo mega lækre! Jeg vil helt klart bage dem igen en anden dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *