Laks med pesto og sesam er en virkelig skøn måde at få laks på. Fisken får en dejlig smag fra pestoen og sprød skorpe fra sesamfrøene, og indeni er laksen perfekt saftig. Jeg har brugt ramsløgspesto, da jeg har været ovre at plukke ramsløg, men andet pesto kan også sagtens bruges! Jeg serverede laksen med hasselback kartofler og bønnefritter, men det vil også passe godt med en frisk salat eller andet tilbehør.
Ingredienser til 2 personer:
- 2 laksefiletter
- 2 tsk pesto
- 2 tsk sesamfrø
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Start ud med at smøre hvert stykke laks med 1 tsk pesto.
- Drys hvert stykke med 1 tsk sesamfrø og pres det let ned i laksen.
- Krydr med salt og peber.
- Varm en pande op med lidt smør og olie.
- Steg laksen med skindet nedad i omkring 15 minutter.
- Vend laksen og giv den 3 minutter på denne side.
- Server med lidt citronskiver og frisk dild!