Lasagne med rødvin og svampe

Lasagne fyldt med rødvin, svampe og andre gode sager. Perfekt comfortfood her til efteråret, hvis du spørger mig. Det er i den grad en af favoritterne herhjemme, når der er god tid til at lade den simre i flere timer og hygge sig. Lav gerne en stor portion, så du kan fryse det ned og på den måde have nem og lækker mad på de travle hverdage.

Servér lasagnen med en sprød grøn salat og lækkert brød – og måske et glas rødvin?

Ingredienser til 4-5 personer:

Kødsovs

  • 1 løg (finthakket)
  • 2 hvidløg (finthakket)
  • 1 spsk olie
  • 100 g champignon (skåret i tern)
  • 400 g hakket oksekød
  • 3 gulerødder (groftrevet)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 dåse tomatpuré
  • 1 tsk sukker
  • 2 tsk oregano
  • 2 tsk timian
  • ½ tsk chiliflager
  • 1,5 dl rødvin
  • 2,5 dl grøntsagsbouillon
  • Salt og peber

Bechamelsauce 

  • 2 spsk smør
  • 2 spsk hvedemel
  • 2-3 dl mælk
  • Friskrevet muskatnød
  • 100 g frisk mozzarella

Øvrigt

  • Lasagneplader
  • Frisk mozzarella

Fremgangsmåde: 

  1. Start ud med at komme olie i en gryde og tilsæt finthakket løg og hvidløg. Rør rundt indtil løgene er bløde og klare.
  2. Tilsæt kødet og brun det.
  3. Tilsæt de resterende ingredienser og rør godt rundt.
  4. Kom låg på og lad saucen simre i cirka 2 timer (gerne længere, men kom gerne lidt mere væske i så).
  5. Smag på saucen løbende og smag den til med eventuel ekstra krydderier. Når saucen har simret færdig, så skal den smages til med salt og peber.
  6. Tænd ovnen på 200 grader.
  7. Lav bechamelsaucen ved først at smelte smør i en lille gryde. Tilsæt hvedemel og pisk det sammen, indtil du får en klump.
  8. Tilsæt mælk lidt af gangen, imens du pisker, indtil du får den ønskede konsistens (det skal minde om en sauce).
  9. Kom til sidst ost i og smag til med friskrevet muskatnød, salt og peber.
  10. Smør et ovnfast fast med lidt olie, så du er klar til at samle lasagnen.
  11. Kom først et lag bechamelsauce i, dernæst kødsovs og til sidst lasagneplader. Fortsæt indtil du næsten ikke har mere – slut af med kødsovs og bechamelsauce.
  12. Top med lidt frisk mozzarella og bag den i 20-30 minutter, indtil den er gylden på toppen og lasagnepladerne møre.
  13. Server med en grøn salat, lækkert brød og et godt glas rødvin ♡

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *