For nogle uger siden lavede jeg disse lækre linsedeller. Det var første gang, men de blev i den grad vellykket, så I skal selvfølgelig også have opskriften. Dellerne er nemme at lave, velsmagende og mætter godt. De er perfekte som en erstatning for kød til aftensmad, men de er også gode i madpakken og til fryseren. Her er min version af dem, men du kan sagtens skifte nogle af krydderierne ud og evt. også tilsætte lidt revet grøntsager.
Ingredienser til 10 stk:
- 2 dl røde linser
- 8 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 løg (finthakket)
- 1 hvidløg (presset)
- 3 spsk citronsaft
- 1 tsk chili
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk koriander
- 1 tsk paprika
- 3 spsk havregryn
- 2 spsk fuldkornsmel
- 1 æg
- Salt og peber
- Start med at skylle linserne i koldt vand inden brug.
- Bring vandet i kog og tilsæt linserne og salt til vandet. Kog i 15-20 min.
- Hæld vandet fra linserne og bland dem sammen med finthakket løg og presset hvidløg.
- Tilsæt krydderierne, citronsaft, æg, havregryn og fuldkornsmel. Bland det hele grundigt sammen og krydr med salt og peber. Konsistensen skal minde lidt om en almindelig fars.
- Form nogle deller og steg dem på panden i lidt olie, indtil de er gyldne og sprøde.