Linsedeller

For nogle uger siden lavede jeg disse lækre linsedeller. Det var første gang, men de blev i den grad vellykket, så I skal selvfølgelig også have opskriften. Dellerne er nemme at lave, velsmagende og mætter godt. De er perfekte som en erstatning for kød til aftensmad, men de er også gode i madpakken og til fryseren. Her er min version af dem, men du kan sagtens skifte nogle af krydderierne ud og evt. også tilsætte lidt revet grøntsager.

Ingredienser til 10 stk:

  • 2 dl røde linser
  • 8 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 løg (finthakket)
  • 1 hvidløg (presset)
  • 3 spsk citronsaft
  • 1 tsk chili
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk koriander
  • 1 tsk paprika
  • 3 spsk havregryn
  • 2 spsk fuldkornsmel
  • 1 æg
  • Salt og peber
  1. Start med at skylle linserne i koldt vand inden brug.
  2. Bring vandet i kog og tilsæt linserne og salt til vandet. Kog i 15-20 min.
  3. Hæld vandet fra linserne og bland dem sammen med finthakket løg og presset hvidløg.
  4. Tilsæt krydderierne, citronsaft, æg, havregryn og fuldkornsmel. Bland det hele grundigt sammen og krydr med salt og peber. Konsistensen skal minde lidt om en almindelig fars.
  5. Form nogle deller og steg dem på panden i lidt olie, indtil de er gyldne og sprøde.

Follow my blog with Bloglovin

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *