Muffins med sorte bønner og mørk chokolade

Muffins med sorte bønner? Ja, den er god nok. Disse lækre muffins er uden mel og fedtstof, men i stedet tilsat sorte bønner. Bønner i en kage lyder måske som en lidt underlig kombination for mange, men bønnerne gør virkelig underværker for kagen. De bliver ekstra luftige og svampede – og bare rolig, de smager ikke af bønner, men blot en dejlig chokolademuffin. De passer perfekt som et alternativ til en lidt sundere kage, snack eller mellemmåltid. 

Ingredienser til cirka 5 muffins:

  • 130 g sorte bønner (drænet vægt)
  • 2 æg
  • 40 g sukker (brug evt. sukrin hvis du vil gøre dem sukkerfri)
  • 2 spsk kakao
  • 1 spsk havregryn
  • ½ vaniljestang
  • ½ tsk bagepulver
  • 1 knivspids salt
  • Saften fra 1/4 til ½ appelsin (kommer an på størrelsen)
  • 5 stykker mørk chokolade
  • 1 lille håndfuld hakkede nødder fx hasselnødder (valgfrit, men det giver et lækkert crunch til kagen)

Fremgangsmåde: 

  1. Blend de sorte bønner med æg, sukker, kakao, havregryn, vaniljekorn, bagepulver og salt. Dejen er ret flydende.
  2. Smag til med appelsinsaft.
  3. Hak nødderne forholdsvis groft og vend dem i dejen.
  4. Fordel dejen i muffinsforme og læg et stykke mørk chokolade på toppen.
  5. Bages ved 180 grader i cirka 15-20 min. Tjek evt. med en gaffel eller kniv – der skal ikke være ubagt dej på.
  6. Lad dem køle helt af og nyd!

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *