Muffins med sorte bønner? Ja, den er god nok. Disse lækre muffins er uden mel og fedtstof, men i stedet tilsat sorte bønner. Bønner i en kage lyder måske som en lidt underlig kombination for mange, men bønnerne gør virkelig underværker for kagen. De bliver ekstra luftige og svampede – og bare rolig, de smager ikke af bønner, men blot en dejlig chokolademuffin. De passer perfekt som et alternativ til en lidt sundere kage, snack eller mellemmåltid.
Ingredienser til cirka 5 muffins:
- 130 g sorte bønner (drænet vægt)
- 2 æg
- 40 g sukker (brug evt. sukrin hvis du vil gøre dem sukkerfri)
- 2 spsk kakao
- 1 spsk havregryn
- ½ vaniljestang
- ½ tsk bagepulver
- 1 knivspids salt
- Saften fra 1/4 til ½ appelsin (kommer an på størrelsen)
- 5 stykker mørk chokolade
- 1 lille håndfuld hakkede nødder fx hasselnødder (valgfrit, men det giver et lækkert crunch til kagen)
Fremgangsmåde:
- Blend de sorte bønner med æg, sukker, kakao, havregryn, vaniljekorn, bagepulver og salt. Dejen er ret flydende.
- Smag til med appelsinsaft.
- Hak nødderne forholdsvis groft og vend dem i dejen.
- Fordel dejen i muffinsforme og læg et stykke mørk chokolade på toppen.
- Bages ved 180 grader i cirka 15-20 min. Tjek evt. med en gaffel eller kniv – der skal ikke være ubagt dej på.
- Lad dem køle helt af og nyd!