Sidste uge havde vi besøg af min kærestes forældre, så der skulle selvfølgelig laves lidt dessert. Jeg havde lyst til noget med jordbær, så det blev til pavlova med vaniljecreme og masser af friske jordbær. En dejlig og frisk dessert – det perfekte punktum på en varm sommerdag.
Jeg toppede den med citronskal, mynte og skovsyre, men brug det du har. Det kunne også være appelsinskal, citronmelisse, nødder, chokolade, andre bær mm. Mulighederne er mange, og det er også det, der gør denne dessert så skøn ♡
Ingredienser:
Bund
- 4 æggehvider
- 200 g sukker
- 1 knivspids salt
Vaniljecreme
- 2 dl piskefløde
- 1 dl creme fraiche (jeg brugte fraiche 6 %)
- 2 spsk flormelis
- 1 vaniljestang (vaniljekornene heraf)
Topping
- 1 bakke jordbær
- Citronskal, mynte, skovsyre mm.
Fremgangsmåde:
- Tænd ovnen på 150 grader.
- Lav først bunden ved at piske æggehviderne stive. Dernæst tilsætter du sukker lidt af gangen, imens du fortsat pisker. Til sidst tilsættes salt, og der piskes, indtil konsistensen er ensartet og glat.
- Beklæd en springform med bagepapir og kom marengsbunden i. Fordel det jævnt ud.
- Bages i ovnen i 50-60 minutter, indtil den er sprød udenpå og let sej indeni. Lad den køle helt af i formen, inden du tager den ud.
- Imens den køler af laves vaniljecremen. Pisk fløden let sammen med flormelis og vaniljekorn. Vend til sidst creme fraichen i.
- Når bunden er kølet af fordeles vaniljecremen ovenpå.
- Skyl jordbærrene, halver dem og fordel dem ovenpå cremen.
- Pynt med citronskal, mynte, skovsyre eller hvad du ellers har.