Rabarbersaft

Iskold rabarbersaft er sød og frisk på samme tid og indbegrebet af dansk sommer i mine øjne. Det er meget nemt at lave sin egen rabarbersaft og kræver meget få ingredienser samtidig med, at det er hurtigt at lave. Drik den som saftevand, blandet op med danskvand eller lav nogle fine pink drinks en lun sommeraften.

Ingredienser til ca. 1 liter saft:

  • 500 g rabarber (husk ikke at skære den lyserøde fod af – der sidder masser af smag!)
  • 2 dl sukker
  • 1 vaniljestang
  • 1 liter vand

Fremgangsmåde:

  1. Vask rabarberne og skær dem ud i tern.
  2. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen.
  3. Tilsæt rabarber, sukker, vand, vaniljekorn og den tomme vaniljestang i en gryde.
  4. Lad det koge op i 10 minutter og tag gryden af varmen.
  5. Lad saften køle af i gryden og si den igennem en sigte.
  6. Hæld saften på skoldede flasker og sæt den på køl, hvor den sagtens kan holde sig et par uger.

Follow my blog with Bloglovin

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *