Ramsløgsolie

Skøn og forårslækker olie med smag af de grønne hvidløgsduftende ramsløg, der efterhånden titter op mange steder. Perfekt i marinader, dressing, på salat…eller bare til at dyppe brød i. Bare den smukke grønne farve i sig selv er slet ikke til at stå for ♡

I weekenden var vi ude at plukke ramsløg i en skov tæt ved os, hvor hele skovbunden er dækket med ramsløg. Så vi fik plukket en god portion, så der er til lidt forskellige kreationer i køkkenet.

Udover ramsløgsolie så har jeg også planer om kryddersmør med ramsløg, ramsløgspesto, ramsløgssalt og måske også disse skønne snurrer med ramsløgspesto.

Ramsløg kan bruges i en masse retter, så det er bare med at udnytte det, imens de er her. Ramsløgsolie er super nem at lave og tager ingen tid at bikse sammen. Det kræver blot to ingredienser og en blender. Jeg tænker også, at olien ville passe helt perfekt som en værtindegave.

Ingredienser til cirka 4 dl ramsløgsolie:

  • 150 g ramsløg
  • 4 dl rapsolie

Fremgangsmåde:

  1. Skyl ramsløgene i koldt vand og afdryp godt.
  2. Kom dem i en blender sammen med olien.
  3. Blend indtil du får en ensartet masse.
  4. Sigt olien gennem en sigte så du ender med den olien til sidst.
  5. Kom olien i en skoldet flaske og opbevar på køl.

Elsker du også ramsløg? Så prøv også mine frikadeller med ramsløg og laks med ramsløgspesto.

Hvis du har prøvet en af mine opskrifter, så vil jeg meget gerne høre om det! Skriv en kommentar eller tag #michelleloehde på jeres billeder på instagram ♡

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *