Det er sæson for brombær, så hvorfor ikke komme dem i en skøn sensommersalat med æble, feta og spinat? De giver en dejlig syrlighed og friskhed til salaten, og så passer de perfekt til de andre sensommer herligheder, som der er kommet i.
Vi har en masse lækre brombærbuske tæt ved, hvor vi bor, så der har jeg selvfølgelig været forbi et par gange – men hvis du desværre ikke er så heldig, så kan du også sagtens bruge andre typer bær. Salaten kan varieres i det uendelige.
Servér den med det, du lige har lyst til. Vi spiste den sammen med en skøn æggekage med chorizo, men jeg tænker også, at den vil gå rigtig godt sammen med noget kylling eller fisk ♡
Ingredienser til 3-4 personer (som tilbehør):
- Spinat (½ bakke)
- 1/4-1/2 æble (alt efter hvor stort det er)
- ½ avokado
- 1 lille håndfuld nødder (jeg brugte valnødder og mandler)
- 1 lille håndfuld feta
- 1 lille håndfuld brombær
Dressing:
- 4 spsk olivenolie
- 2 spsk citronsaft
- 1 spsk honning
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Start ud med at skylle spinaten og lad den dryppe af.
- Kom spinaten i en skål og tilsæt æbler og avokado skåret i tynde skiver.
- Lav dressingen ved at blande olivenolie, citronsaft og honning. Smag til med salt og peber.
- Vend dressingen i salaten.
- Top med hakkede nødder, feta i tern og brombær.