Spidskålssalat med æbler, hasselnødder og mormordressing – en virkelig skøn kombination. Jeg serverede salaten til en omgang torskerognsdeller, men den passer også godt til meget andet. Den er også skøn i sig selv og dejlig mættende på grund af den grove spidskål. Hvis du generelt ikke er så vild med kål, så er spidskål en rigtig god start, da den er meget mild i smagen.
Ingredienser til 3-4 personer (som tilbehør):
- ½ spidskål
- 1 æble
- 1 håndfuld snittede grønne bønner
- 1 håndfuld hasselnødder
- 1 dl fløde
- Saften fra ½ citron
- 1 spsk sukker
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Snit spidskålen fint.
- Rist hasselnødderne på en pande i et par minutter og hak dem groft.
- Snit bønnerne og skær æblet ud i tern.
- Lav dressingen ved først at opløse sukkeret i citronsaften. Tilsæt fløde og smag til med salt og peber. Den skal være sød og syrlig.
- Bland spidskål, æble, bønner og dressing sammen. Slut af med hasselnødderne på toppen.