Tidligere på ugen lavede jeg denne skønne quinoasalat med spidskål og andre dejlige grøntsager. Jeg serverede den med nogle helt klassiske frikadeller, men den fungerer godt sammen med det meste – eller som en hovedret i sig selv. Du kan også sagtens bruge andre kåltyper end lige spidskål, hvis du har noget andet på lager.
Ingredienser til 3-4 personer (som tilbehør):
- 1,5 dl quinoa
- 3 dl vand
- 1 knivspids salt
- ½ spidskål (evt. lidt mindre)
- ½ porre
- 1 peberfrugt
- ½ broccolistok af et broccolihoved
- ½ æble
- 1 lille håndfuld tranebær
- 1 lille håndfuld mandler
Dressing
- 4 spsk rapsolie
- 2 spsk hvidvinseddike (æbleeddike eller citronsaft kan også bruges)
- 1 fed hvidløg (finthakket)
- Salt og peber
Fremgangsmåde:
- Skyl quinoa grundigt i koldt vand. Kom det i en gryde og tilsæt vand og salt. Bring i kog og lad det simre i 10-15 minutter, indtil der ikke er mere væske tilbage.
- Snit spidskålen i fine, tynde strimler.
- Skær porren i tynde skiver.
- Skær peberfrugten i tynde skiver eller små tern.
- Skær broccolistokken i meget tynde skiver.
- Skær æblet i små tern.
- Kom alle grøntsagerne i en skål sammen med den kogte quinoa.
- Lav dressingen ved at blande olie med hvidvinseddike, finthakket hvidløg samt salt og peber. Hæld det over salaten og bland godt.
- Slut af med tranebær og hakkede mandler på toppen.